Russenavn | Tips og triks

På tide å finne en god ide russenavn for russegruppa? Her er våre tips som kan hjelpe deg med å lande det beste navnet, og det perfekte konseptet.

Hvem trenger et russenavn?

Russ som har gått sammen i en gruppe og bestemt seg for å investere i en bil eller en buss, pleier som regel også å velge ut et russenavn til seg selv. Likevel trenger man ikke et kjøretøy for å lage et kult konsept og gi seg selv og sin russegruppe et navn. Man kan være sykkelruss, vandreruss eller t-bane-russ, og likevel henge som en gjeng og lage et eget russenavn.

Russenavnet kan prude klær, klistremerker, bandanas og andre produkter dere kan få glede av gjennom russetiden. Uansett hvilken type russ du er, kan du godt ta i bruk et russenavn. 

Hvorfor er russenavn viktig?

Et russenavn er strengt tatt ikke «viktig», men kan likevel være godt å ha – spesielt dersom man er en stor eller liten gjeng som har gått sammen om å lage russebuss eller russebil. Det er vanlig at russegjengen kommer opp med et navn og russelogo en god stund før russetida, som skal være med på å identifisere russegruppa. Mange velger også å benytte seg av ulike navn når det kommer til dekknavn og konsept.

En fordel ved å benytte seg av et dekknavn er at navne ti seg selv kan være med på å forenkle samhold i russetida, og gjøre det lettere å bli kjent med andre medruss. Terskelen for å gå bort til noen og spørre dem om navn, logo og konsept er for eksempel lav, og det er også mye lettere å huske navnet på en buss, enn navnet på alle i bussen.

Gode russenavn gjør det også enklere å skille mellom ulike grupper, biler og busser. Navnet kan bli vist frem på russeklær, russegensere, klistremerker og mye mer. De som bestemmer seg for å lage russesanger pleier som regel å ha med navnet sitt i sangen – og gjøre et poeng ut av både konseptet og navnet.

Gode tips til kreativ tenkning rundt russenavnet deres

Står dere litt fast i navngivningsprosessen? Hvis dere trenger litt kreative krefter og er på leting etter inspirasjon, finnes det flere ting dere kan vurdere for å skape et kult og minneverdig russenavn. Som regel består en russegjeng av mange ulike mennesker. Forsøk først å se om dere har noen felles hobbyer, interesser eller preferanser. Hva er det alle i gjengen liker?  

Hvis alle for eksempel deler en lidenskap for fotball kan dere spille på dette, og legge til en dose humor om dere vil. Russenavn her kan da ende opp med å bli «Balls to the Walls», «Fireballs», «Blue Balls» eller «Ball Busters».

Sett dere gjerne ned sammen, få opp stemninga og begynn idémyldringen. Pass på at en får skrevet ned alle forslagene, og ikke vær redd for å kaste ut idéer. Når dere har fått ned en god del på papiret, kan dere gå gjennom navnene og stemme over de dere liker best.

Man trenger ikke nødvendigvis basere et russenavn på en felles interesse eller hobby. Noen ganger kan man ta utgangspunkt i kultur, historie, musikk, filmer, ordtak, mat eller drikke. Mange liker å leke seg med ironi eller komikk, mens andre rett og slett velger navn de synes høres kule ut.

Pass på dette før dere velger russenavn!

Før dere bestemmer dere for et russenavn er det alltids lurt å gjøre en god del research. Pass på at dere ikke benytter dere av et navn noen andre allerede har bruk. Det kan også være lurt å ikke velge for kompliserte navn, eller for lange navn. Det er spesielt viktig å ikke velge lange navn dersom dere vil ha egne russeklær eller andre produkter med navnet deres på. Det må tross alt være plass til hele navnet.

Det kan også være smart å komme i gang med navngivning så raskt som mulig. Dette er en viktig del av deres felles identitet, og kan være avgjørende for hvordan dere ønsker å utforme en eventuell buss eller bil. Det er også greit å ha navnet på plass før man bestiller varer med logo og trykk.

Til syvende og sist er det dere som i fellesskap må bestemme dere for et godt russenavn. Bruk god tid, finn inspirasjon og lytt til hverandre. Et perfekt navn og konsept er der ute og venter på dere!

Lukk (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Søk